COM SERÀ EL NOU TEATRE MUNICIPAL

El projecte de recuperació del Teatre Municipal de Les Roquetes és imminent. Després de quasi 10 anys des del tancament definitiu al 2008 per desús de les instal·lacions i l’incompliment de la normativa legal, es posa en marxa la renovació del projecte redactat l’any 2004. “És una rehabilitació que ens permetrà tenir un equipament de primera i que ens donarà pas a poder concertar una programació teatral amb la Generalitat” apunta l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

Fins ara, les instal·lacions comptaven amb escassos metres quadrats d’escenari i amb només 280 butaques. En aquesta modificació es preveu una edificació total de 1.200m2 i comptarà amb 311 butaques, un escenari amb més de 100m2 i s’afegirà un edifici annex propietat de l’Ajuntament (Ateneu de les Arts) que servirà de sales d’assaig, camerinos, serveis i part logística del teatre a banda del soterrani on s’instal·laran tallers. “Aquest és un treball que estem fent amb les entitats. Per fer un equipament que realment es pugui utilitzar, què millor que escoltar els usuaris que després l’utilitzaran?” argumenta el regidor de cultura de Les Roquetes, Adrià Solà.

Les entitats que utilitzaran el teatre no seran només les teatrals sinó que en el projecte es pretenen incorporar totes les arts escèniques i també volen recuperar el que havia estat aquest espai en els seus inicis: un cinema. “No parlem d’un projecte luxós, parlem d’un projecte realment digne, que el dia que s’inauguri tingui un gran recorregut i que a l’endemà no haguem de dir no podem funcionar perquè aquest teatre no compleix la normativa. Volem que tingui un llarg recorregut i que pugui donar moltes satisfaccions a les entitats i als veïns i veïnes de Les Roquetes” destaca l’alcaldessa de Ribes.

Pl. de la Vila, 1.  08810 Sant Pere de Ribes.  Tel. 93 896 73 00 |   Avís legal – 2020