Suspeses les representacions programades, fins a nova data.

16/03/2020 

 

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol, que va declarar l’estat d’alarma des del dia 15 fins al 30 de març, ens veiem amb l’obligació de suspendre la programació del Centre Cívic l’Espai i el Centre Cultural el Local, per la crisi sanitària causada per la Covid-19.

 

Anirem informant del canvi de data dels espectacles programats tan aviat com sigui possible. Gràcies per la comprensió i esperem que tot torni a la normalitat el més aviat possible.

També aprofitem per a recordar-vos que l’estat d’alarma comporta, entre d’altres aspectes recollits en el Real Decret 463/2020, de 14 de març:

La limitació de la llibertat de circulació de les persones. Únicament es podrà circular per la via públic per:

  1. Adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

  2. Assistir a centre, serveis i establiments sanitaris.

  3. Desplaçar-se al lloc de treball.

  4. Retornar al lloc de residencia habitual.

  5. Assistir i tenir cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

  6. Desplaçar-se a entitats finances i d’assegurances.

  7. Per causa de força major o situació de necessitat.

  8. Qualsevol altra activitat de naturalesa similar que s’haurà de fer individualment, llevat que s’acompanyi a persones amb discapacitat o per alguna altra causa justificada.

Es permet la circulació de vehicles particulars per les vies públics per realitzar les activitats esmentades anteriorment o fer benzina a les benzines o estacions de servei, sempre seguint les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries.

També preveu les requises temporals i de prestacions personals obligatòries de tota mena de béns necessaris amb la finalitat prevista en el decret.

Les mesures de contenció en l’àmbit educatiu i de la formació recullen la suspensió de tota activitat educativa i mantenir la modalitat a distancia i en línia sempre que sigui possible.

Se suspèn l’obertura al públic de locals i establiments minoristes, a excepció dels d’alimentació i productes i serveis de primera necessitat, farmacèutics, mèdics, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals, comerç per Internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies. La permanència en aquests haurà de ser la estrictament necessària per a la compra de productes i no es podran consumir en el seu interior. Caldrà evitar aglomeracions i les distàncies de seguretat entre persones per evitar possibles contagis.

Han de romandre tancats al públic els equipaments culturals, establiments i activitats de lleure i oci, d’hostaleria i  restauració (excepte el serveis de lliurament a domicili) i altres addicionals.

En l’àmbit del transport, els serveis de transport públic de viatgers de competència autonòmica o local que estiguin sotmesos a contracte públic o OSP, o siguin de titularitat pública, mantindran la seva oferta de transport. De caràcter estatal, els serveis de transport públic de viatgers reduiran, en termes generals, la seva oferta al 50% i els serveis ferroviaris de rodalies mantindran la seva oferta de serveis. Les autoritats amb competències en matèria de transports podran reduir un percentatge dels serveis si la situació ho aconsella i les condicions de prestació. Es tindrà en compte, però,  la necessitat de garantir que els ciutadans puguin accedir als seus llocs de treball i als serveis bàsics necessaris.

Així mateix el decret recull mesures de contenció en relació al llocs de culte i cerimònies, de reforç al sistema de salut, per assegurar el subministrament de béns i serveis necessaris per a la protecció de la salut pública, per garantí l’abastiment alimentari i el subministrament d’energia elèctrica, productes derivats del petroli i gas. També preveu disposició addicionals, com la suspensió de terminis processals administratius o de prescripció i caducitat.

Curs gratuït de teatre per a majors de quinze anys

17/01/2020 

 

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb motiu dels treballs de recuperació del Teatre Municipal de les Roquetes, ha engegat un curs d'interpretació per a majors de quinze anys interessats a introduir-se al món del teatre o amb inquietuds per a conèixer el procés de creació d'un espectacle.

 

El taller s'iniciarà el 20 de febrer de 2020 i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat a classe, a les instal·lacions del Centre Cívic l'Espai el divendres 27 de març de 2020 a les 19 h, coincidint amb la celebració del dia mundial del teatre. Les classes s'impartiran tots els dimarts i dijous de les 18 h a les 20 h a la Sala Venus del Centre Cívic (C/ d'Antoni Gaudí 5, les Roquetes) i es treballarà a partir d'exercicis teatrals i improvisacions per a crear petites peces de teatre.

 

L'Actriu Xènia Reguant serà l'encarregada d'impartir la formació i acompanyar als participants durant tot el procés de creació de les peces de teatre. Xènia Reguant va ser la primera actriu a interpretar el personatge de Bella al primer muntatge del musical "la Bella y la Bestia" que es va estrenar al Teatre Lope de Vega de Madrid l'any 1999.

 

Ha treballat al TNC  amb el “Somni de Mozart”, i protagonitzat els musicals “Cantando bajo la lluvia”, “Monjitas”, “Romeo y Julieta, “La muerte de Woody Allen” o “Mala Sangre” entre d’altres.

 

A la televisió ha format part de les sèries “I ara què, Xènia?”, “Amar en tiempos revueltos”, “El joc de viure”, “Tarancón” o “La reina Sofía”.  També la hem pogut veure a pel·lícules com “Cuba Libre”, “H6” o “Caótica Ana” de Julio Medem.

 

Tot i que el curs és gratuït, només hi ha quinze places disponibles i per a participar-hi, és imprescindible omplir el formulari d'inscripció de l'apartat de formació de la web del teatre municipal (www.teatreroquetes.com).

Les obres del teatre de les Roquetes entren a la fase de construcció de l’estructura de la caixa escènica

15/11/2019 Eix Diari - Redacció  

El Teatre Municipal de les Roquetes comença a prendre forma després de sis mesos de l’inici de la seva construcció. Ja s’ha alçat la graderia de la platea o pati de butaques i les obres de l’edifici annex (que ha d’acollir els camerinos, sales d’assaig, oficina i sala de serveis tècnics) avancen a bon ritme. El govern municipal preveu que “a finals de l’any vinent tindrem el teatre en condicions d’obrir les portes i poder oferir la programació cultural, conjuntament amb les entitats, el cinema i la programació pròpia que oferirà l’ajuntament”, ha dit l’alcaldessa, Abigail Garrido. Segons l’executiu local, “la idea és que aquest sigui un espai de cultura i de dinamització comunitària”, ha afegit. En aquest sentit, s’està treballant conjuntament amb el Centre Cívic L’Espai i la Biblioteca Josep Pla, que també s’ampliarà,  perquè puguin oferir una programació cultura coordinada.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha explicat que el nou equipament tindrà més capacitat que l’anterior “amb 311 butaques, una caixa escènica més gran i  guanyarà espai amb l’edifici annex amb camerinos, sales i totes les comoditats que abans no disposaven les entitats i grups”.

La rehabilitació i ampliació del teatre permetrà així complir amb els estàndards mínims per esdevenir un equipament escènic-musical que es pugui adherir al Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT) i optar a les subvencions com a equipament de tipologia E2 (que demana una superfície d’escenari de 75 m2, d’uns 10 m x 7,5 m recomanables, i un aforament mínim de 300 butaques) per a la seva programació d’espectacles. Amb la reforma i ampliació, l’edifici disposarà de 1.294 m2 construïts i l’escenari passarà gairebé a doblar la seva superfície. Només l’escena serà de 110m2 als quals se’ls hi ha de sumar altres espais complementaris adjacents. La platea tindrà 134 m2 i l’amfiteatre 123m2.

Paral·lelament a la seva construcció, Solà ha avançat que “ja estem treballant en tot allò referent al contingut, tant pel que fa al teatre com cinema, programació i d’altres iniciatives com la mostra de teatre que es posarà en marxa el pròxim any per fomentar la creació de grups teatrals locals”. També s’ha posat en funcionament una pàgina web pròpia (http://teatreroquetes.com/) i un perfil a Instagram (https://www.instagram.com/teatremunicipalroquetes/) on es pot trobar tota la informació i com va avançant l’obra, a més de la programació cultural que s’està portant a terme actualment a les Roquetes.

L’equipament, amb una inversió total de 2.890.000 euros, estarà preparat per fer teatre, cinema, dansa, convencions i tots tipus d’arts escèniques i esdeveniments, i disposarà de programació estable durant tot l’any.

Les Roquetes inicia la recuperació del Teatre Municipal, deu anys després

30/03/2017 Eix Diari - Marta González  

 

El projecte de recuperació del Teatre Municipal de Les Roquetes és imminent. Després de quasi 10 anys des del tancament definitiu al 2008 per desús de les instal·lacions i l’incompliment de la normativa legal, es posa en marxa la renovació del projecte redactat l’any 2004. “És una rehabilitació que ens permetrà tenir un equipament de primera i que ens donarà pas a poder concertar una programació teatral amb la Generalitat” apunta l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.

Fins ara, les instal·lacions comptaven amb escassos metres quadrats d’escenari i amb només 280 butaques. Per poder adherir-se al pla d’ajudes i subvencions de la Generalitat caldrà fer unes reformes que s’han pressupostat en una partida de 2,6 milions d’euros dins del Pla de Reactivació Municipal, aprovat el passat 28 de març. Hi ha una previsió de 2,45 milions d’euros en el total de l’obra i reforma i 630.000€ destinats a l’equipament esceno-tècnic (il·luminació, tramoies, so...). A banda d’aquest pressupost, la revisió i modificació del projecte de 2004 tindrà un cost de 94.000€.


En aquesta modificació es preveu una edificació total de 1.200m2 i comptarà amb 311 butaques, un escenari amb més de 100m2 i s’afegirà un edifici annex propietat de l’Ajuntament que servirà de sales d’assaig, camerinos, serveis i part logística del teatre a banda del soterrani on s’instal·laran tallers. “Aquest és un treball que estem fent amb les entitats. Per fer un equipament que realment es pugui utilitzar, què millor que escoltar els usuaris que després l’utilitzaran?” argumenta el regidor de cultura de Les Roquetes, Adrià Solà.

Les entitats que utilitzaran el teatre no seran només les teatrals sinó que en el projecte es pretenen incorporar totes les arts escèniques i també volen recuperar el que havia estat aquest espai en els seus inicis: un cinema. “No parlem d’un projecte luxós, parlem d’un projecte realment digne, que el dia que s’inauguri tingui un gran recorregut i que a l’endemà no haguem de dir no podem funcionar perquè aquest teatre no compleix la normativa. Volem que tingui un llarg recorregut i que pugui donar moltes satisfaccions a les entitats i als veïns i veïnes de Les Roquetes” destaca l’alcaldessa de Ribes.

La intenció és que aquest espai sigui un equipament cultural important per Les Roquetes i s’emmarca dins del que l’Ajuntament considera com un “passeig cultural”. La recuperació del Teatre Municipal coincidirà amb l’ampliació de la biblioteca Josep Pla, la remodelació de la Plaça Hernán Cortés, les cruïlles i carrers i l’ampliació de les voreres. Hi haurà una connexió directa amb els altres equipaments culturals: la biblioteca, el co-work i el Centre Cívic. Volem que aquest en aquest eix la cultura sigui molt present” remarca Garrido.

Ara, però, encara està el procés d’adjudicació d’actualització del projecte i, un cop redactat el projecte, es farà el concurs de licitació per l’execució de les obres. Es preveu que les obres comencin a principis del 2018 i el nou Teatre Municipal estigui en funcionament a principis del 2019.

Pl. de la Vila, 1.  08810 Sant Pere de Ribes.  Tel. 93 896 73 00 |   Avís legal – 2020